Jatoives Cleanroom Techniek

We hebben 8 gasten en geen leden online

Project : OLDENZAAL

Voor de bouw van deze farmaceutische productie-unit verzorgt Jato Ives Cleanroomtechniek de technische installatie. De cleanroom wordt opgebouwd volgens de GMP richtlijnen en beschikt over ruimten welke voldoen aan de ISO 5, ISO 6, ISO 7 en ISO 8 norm.
Naast de technische installaties zijn diverse Bio Hazard en cross flow apparaten geplaatst.

Naast de luchtbehandeling dragen wij ook zorg voor de puntafzuigingen in de diverse ruimten evenals het centrale stofzuigsysteem. Tijdens de werkzaamheden worden de totale vorderingen continu gemonitored. Een strakke planning is hierbij uiteraard onmisbaar.
Ca. 400 m2 stofarme- en productieruimten met de mogelijkheid voor een extra 200 m2 verpakkingsruimte.
In deze opzet heeft de opdrachtgever gekozen voor een metalstuc wandsysteem met geintegreerde afzuigkanalen. De afzuigroosters zijn afneembaar waardoor een adequate reiniging mogelijk is.
Voor de technische installatie is een ruimte gereserveerd op de verdiepingsvloer. In deze ruimte worden de luchtbehandelingskasten, de CV installatie, de warmwatervoorziening, alle compressoren, het centrale stofzuigsysteem, de gekoeld water buffertank en de puntafzuiginstallatie geplaatst. Dit betekent dat servicewerkzaamheden zich zo veel mogelijk concentreren in 1 ruimte.
De luchtgekoelde waterkoelmachine wordt geplaatst op het bouwkundige dak direct boven de technische ruimte. De machine is bovendien van binnenuit bereikbaar.
In de wanden worden de elektrabekabeling, de riolering, de warm- en koudwaterleidingen opgenomen evenals de persluchtleidingen. Bij de inbouw van deze aansluitpunten worden zoveel als mogelijk rekening gehouden met de GMP richtlijnen.
Na plaatsing van alle apparatuur wordt de centrale schakelkast geplaatst. Vanuit de schakelkast worden de verschillende apparaten gevoed en aangestuurd. In de schakelkast is ruimte gereserveerd voor toekomstige uitbreidingen.
De laatste wanden worden dichtgezet. Flow apparatuur wordt geplaatst voordat kozijnen worden gemonteerd. Hierdoor is meer ruimte beschikbaar en minder kans op beschadigingen. Tevens worden de montagekokers geplaatst voor het puntafzuigsysteem.